NIEUWS

mei 16, 2024

Heb ik een kleine betonpomp nodig of kan het met een kruiwagen?

Tsja, wat ga je doen? Zelf heen en weer lopen met een kruiwagen of toch een pomp inschakelen. Wij begrijpen je, daarom helpen wij je graag verder. Lees hieronder meer.
kruiwagen

Bij klussen vanaf één kuub is het aan te raden een betonpomp met een ervaren betonpompmachinist in te schakelen. Een kuub beton is een kubieke meter, oftewel een meter bij een meter bij een meter. Naast de hoeveelheid kuubs kunnen ook lange afstanden en moeilijk bereikbare plaatsen een uitdaging zijn bij het storten van beton. Eén kuub beton weegt al snel 2400 kilogram. Dit houdt in dat je voor één kuub beton al zo’n 20 keer heen en weer moet lopen met een kruiwagen. Naast dat dit enorme fysieke belasting is, is het ook een tijdrovende klus. Je bent een stuk langer bezig met kruien, waardoor je fors betaalt voor de wachtkosten van een betonmixer. In prijs scheelt het daarom ook weinig om het zelf te doen of om een betonpomp in te schakelen. Kruiwagens vallen daarnaast nog wel eens om op de verkeerde plek, ook dit wil je voorkomen. Ons advies luidt dan ook: onderschat niet het kruien van ‘maar één kuubje beton’; de praktijk wijst uit dat dit vaak een stuk zwaarder en duurder is en daarbij ook nog meer tijd kost dan verwacht. Huur een betonpomp, dan is de klus zo geklaard!

TAGS: KRUIWAGEN

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!