Werkzaamheden particulier

Betonvloer afwerken

Er zijn verschillende opties bij het afwerken van een nieuwe betonvloer. Dit kunnen wij doen met de hand of door middel van een (vlinder)machine. Hoe dit precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn leggen we hieronder graag uit. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag.

Vlinderen Robert

onze werkwijze

afwerken met de hand

Bij een ruw afgewerkte betonvloer wordt de vloer vlak gemaakt met een aluminium rei handspaan of trilplaat, zodat deze op de vereiste hoogte mooi vlak wordt. Voor de hoogte gebruiken we een laser. Door de vloer vlak onder de rei af te werken, blijft de vloer nog relatief ruw en wèl geschikt als constructielaag of om op te lopen, maar niet als eindlaag want daar is hij te stoffig voor. Om deze reden moet op een ruw afgewerkte betonvloer nog wel een dekvloer aangebracht worden. Denk hierbij aan een andere afwerklaag zoals zandcement. Als je hier vragen over hebt, dan raden wij aan om contact op te nemen. Wij denken graag met je mee.

RvR Betonpomp verhuur Werkzaamheden Particulier BetonvloerStorten_Gietvloer
Afwerken met machine

Vlinderen en polijsten

AFWERKEN MET EEN MACHINE

Daarnaast is het ook mogelijk om beton af te werken met een machine. Meestal hebben we het dan over het vlinderen en zo nodig kan de vloer daarna ook gepolijst worden. Bij het afwerken van beton is vlinderen, ook bekend als monoliet afwerken, een effectieve methode, waarbij een vlindermachine wordt gebruikt. Hoewel vers gestort beton er na het egaliseren met een rei of dobber redelijk vlak uitziet, ontstaan er tijdens het uithardingsproces toch hobbels en bobbels. Vlinderen moet plaatsvinden voordat het beton volledig uithardt, idealiter na enkele uren als de vloer  beloopbaar is geworden. Het resultaat is dan een ruimtelijke, strakke en gladde betonvloer die aanzienlijk mooier oogt dan ruw gestort beton.

Na het vlinderen is het ook mogelijk om de betonvloer te polijsten, dit gebeurt vaak bij woonbeton en is zeer aan te bevelen. Het geeft de vloer een mooie glans en maakt het oppervlak extra glad en egaal. Het polijsten van een betonvloer vindt machinaal plaats. Het polijsten gebeurt door twee tot drie keer te schuren. Eerst moet men de betonvloer schuren met een grove korrel, daarna wordt er afgebouwd naar een fijnere korrel. Door het polijsten en impregneren krijgt de vloer een mooie glans en worden de structuren in de vloer zichtbaar. De vloer is daarna beter bestand tegen vlekken, vocht en vuil. De experts bij RvR Betonpomp Verhuur weten precies hoe een vloer zo mooi mogelijk gemaakt kan worden, neem gerust contact met ons op.

ONTDEK DE VOORDELEN

LAAT OOK DE BETONLEVERING AAN RVR BETONPOMP VERHUUR OVER!

Z
Eén aanspreekpunt: met korte lijnen voor je betonstort van A tot Z!
Z
Snelle en voordelige levering: dankzij onze samenwerking met betoncentrales in heel Nederland.
Z
Beton op maat: wij weten precies welk betonmengsel het beste past bij jouw project.
Beton bestellen Mark
RvR Betonpompverhuur Persoonlijk contact

TERUGBELVERZOEK

LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?

Neem contact op met Peter Kok

Terugbelverzoek
NAAM
NAAM
Voornaam
Achternaam

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!