NIEUWS

mrt 13, 2024

Zelf een betonstort regelen: waar begin je?

Veel particulieren schakelen een aannemer in voor uit- of aanbouwprojecten, maar er genoeg mensen met de kennis en vaardigheden om zelf een betonstort te regelen. Dit brengt echter veel vragen met zich mee, zoals: waar begin je precies? Hoeveel kuub beton heb je nodig en aan welk tarief moet je denken? Wij helpen je graag op weg!
RvR Betonpomp verhuur Werkzaamheden Particulier Betonvloer Storten Broodjesvloer Druklaag

Stap 1: Zelf benodigd m³ beton uitrekenen.

Het aantal kubieke meter beton kun je uitrekenen met de volgende formule (in meters) lengte x breedte x hoogte = uitkomst. Bijvoorbeeld een vloer van 4 bij 3 meter en 15 centimeter dik wordt als volgt bereke7nd: 4 x 3 x 0,15 = 1,8 m³. Als je het niet zeker weet, kun je bij jouw aanvraag de schatting van het aantal m³ aangeven.

Afhankelijk van jouw project kan er worden bepaald welk soort beton het beste bij jouw situatie past. Ons advies is om altijd een extra 0,5 m³ (halve kuub) beton te bestellen, want er blijft altijd een beetje beton achter in de betonpomp en betonmixer. Ook kunnen de afmetingen in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij de ondergrond van een vloer, iets veranderen door het gewicht van het beton. Het is daarom verstandig om wat extra marge te hebben.

Stap 2: Het tarief

De prijs hangt af van je wensen en wat het project precies inhoudt. Wij denken graag met je mee om kosten te besparen en zullen dit ook aangeven in de offerte, zodat jij zo voordelig mogelijk uit bent! Standaard gaan we ervan uit dat je alleen een betonpomp met één machinist nodig hebt en dat de klus minimaal 2 uur kost. Houd er dus rekening mee dat dit geldt voor alle projecten, ook als je zelf meewerkt. Als je het stortwerk volledig aan ons overlaat, sturen wij een extra medewerker mee. Het is ook handig om in de aanvraag mee te nemen hoeveel meter betonslang je verwacht nodig te hebben. Houd rekening met de afstand tussen de locatie waar de betonpomp veilig kan staan tot het verste punt waar gestort moet worden

Stap 3: De juiste partij kiezen

Als je weet hoeveel beton je nodig hebt en wat er allemaal nodig is om je klus uit te voeren, is de volgende stap om prijzen op te vragen. Bij RvR Betonpomp Verhuur is een offerte opvragen altijd vrijblijvend en wij geven je altijd een passend advies en een goede prijs, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en situatie. Laat je adviseren; maak een foto van de situatie en vraag om de mogelijkheden.

ONDERWERP: UITLEG

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!