NIEUWS

mei 16, 2024

Wat is schuimbeton eigenlijk?

Schuimbeton is een mengproduct van cement, water en schuim. Het schuim dat we gebruiken lijkt een beetje op scheerschuim. Als je al deze ingrediënten mixt krijg je een schuimende grijze massa. Het schuim in deze samenstelling zorgt voor twee grote voordelen, namelijk dat het beton heel licht is en heel goed isoleert. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn. Bekijk hieronder ook het filmpje!
RvR Betonpompverhuur Totaalvloer Schuimbeton Vloer Pompen Storten

Het grootste voordeel van schuimbeton is dat de isolerende werking erg hoog is, waardoor het ideaal is om te gebruiken als vloerisolatie. Onder je vloer zit de kruipruimte en als je dit vol stort met schuimbeton, dan kan de kou vanuit de grond niet meer naar boven. Ook is het mogelijk om op deze schuimbeton laag vloerverwarming te plaatsen. Ook hiervoor kun je ons inschakelen, zie RvR Totaalvloer.

Waarom isoleren met schuimbeton?

Isoleren met schuimbeton zorgt voor voordelen. Ten eerste is het goedkoper dan andere isolatiemiddelen. Daarnaast heeft schuimbeton een vochtwerende werking. Hierdoor voorkom je vocht- en schimmelvorming. Je zorgt voor een aangename binnentemperatuur en dit terwijl je maandelijks geld overhoudt door te besparen op je energierekening. Naast dat dit scheelt in de portemonnee is het ook duurzaam en beter voor de wereld. Wist je dat je zelfs in aanmerking kan komen voor subsidie als je energiebesparende maatregelen uitvoert aan je woning? Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de voorwaarden. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, dan denken wij graag met je mee of komen we een keer lang

Voordelen van isoleren met schuimbeton:
  • Licht en drukvast materiaal;
  • Goedkoper dan andere isolatiemiddelen;
  • Voorkomt vocht- en schimmelvorming;
  • Snel klaar, we storten 30m3 schuimbeton per uur;
  • Aangename binnentemperatuur;
  • Je bespaart op je energierekening;
  • Duurzaam en dus beter voor de planeet;
  • Mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie als je ervoor kiest om energiebesparende maatregelen uit te voeren.
ONDERWERP: SCHUIMBETON | UITLEG
TAGS: FILMPJE

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!