NIEUWS

mei 16, 2024

Het verschil tussen een Eco2floor en een Cemfloor

Twee vloeren die veel van elkaar weg hebben zijn de Eco2floor en de Cemfloor. Dit zijn allebei gietdekvloeren en vervangers van de traditionele zandcementvloer. Arbotechnisch zijn ze een grote verbetering en ook de isolatiewaarde is hoger in vergelijking met de zandcementvloer. De gietdekvloeren zijn snel droog en vaak al beloopbaar na 24 uur.
RvR Betonpomp verhuur Werkzaamheden Particulier BetonvloerStorten_Gietvloer

Wat een Eco2floor onderscheidt van andere vloeren, is het gebruik van gemalen gegranuleerde hoogovenslak als bindmiddel in plaats van het traditionele cement. Dit maakt het een milieuvriendelijker alternatief. De gietdekvloer kan als hechtende of zwevende vloer worden toegepast op een stevige ondergrond, zoals beton of steen. Het afwerken met een eindvloer bestaande uit bijvoorbeeld tegels, stoffering of kunststof volgt na het aanbrengen. De vloeren zijn ideaal voor zowel kleine als grote ruimtes en uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Door de beperkte krimp is er geen noodzaak voor dilatatievoegen, maar door de vloeibaarheid is het echter niet geschikt op plekken waar op afschot gewerkt moet worden.

De warmtegeleidingscoëfficiënt van Cemfloor is bijna twee keer zo laag als die van traditionele zandcementdekvloeren of in andere woorden; de vloer blijft twee keer zo lang zijn warmte behouden, waardoor er een lagere aanvoertemperatuur voor vloerverwarming nodig is. Cemfloor biedt diverse diktes met hoogwaardige afwerking en kan in lagere diktes dan traditionele vloeren worden aangelegd, namelijk met een minimale dikte van 25 mm. Zowel hechtende als zwevende aanleg is mogelijk.

ONDERWERP: UITLEG | VLOEREN
TAGS:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!