NIEUWS

mrt 13, 2024

Het belang van standleiding

Ooit wel eens afgevraagd hoe beton op de 10e verdieping van een gebouw wordt gestort? Onze aanhangerpomp staat beneden, maar het beton moet toch echt omhoog. Gelukkig hebben we daar iets voor: stalen standleidingen. Lees hieronder meer!
Standleidingopbouwen

Onze kleine betonpomp is krachtig genoeg om het beton omhoog te verpompen. Echter moet dit wel netjes en veilig gebeuren. Hier gebruiken we standleidingen voor. Dit zijn stalen pijpen die aan de wand van het gebouw worden gemonteerd. Onze machinisten bevestigen soms wel tientallen meters standleiding, voordat we kunnen beginnen met beton storten. Een hele onderneming, maar wel van essentieel belang. Het is standaard protocol wanneer we op de eerste verdieping of hoger storten.

Maar waarom is dit zo belangrijk? Tijdens het pompen ontstaat een terugslag. Hierdoor blijven betonslangen niet op hun plek en beginnen ze te zwaaien. Door standleiding te gebruiken voorkom je schade aan de wanden, maar het is vooral voor de veiligheid van iedereen op de bouw. Bij RvR Betonpomp Verhuur staat veiligheid en kwaliteit voorop. Onze machinisten zorgen niet alleen voor een vlekkeloze betonstort, maar ook voor het zorgvuldig opbouwen en afbreken van de standleidingen. Bouwen op hoogte wordt zo niet alleen veiliger, maar ook efficiΓ«nter.

ONDERWERP: HOOGBOUW | UITLEG

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!